FOTOWORKSHOP

2019 · Fullstack · Exam Project

Beskrivelse

Jeg valgte at indgå et samarbejde med Jepser Koefoed omkring Fotoworkshop i forbindelse med mit multimediedesign afsluttende eksamen, som jeg valgte at lave alene. Da Fotoworkshop var en ekstrem gammel side og virkelig trængte til fornyelse på alle punkter. Projektet har dermed givet Fotoworkshop en ny virksomheds identitet, kommunikations / social media strategi, herudover også et komplet rebuild af hjemmesiden, hvor der blev udviklet et personligt Wordpress tema til fotoworkshop.dk

REST
API

Konceptet

Konceptet bag projektet var som udgangspunkt at skabe et redesign af virksomhedens hjemmeside, samt kommunikationen på sociale medier. Da virksomheden i forvejen brugte Wordpress, var det vigtigt at bibeholde dette som udgangspunkt – for det forsat var ligeså nemt at gennemskue, når siden skulle opdateres med informationer. Derfor blev der udarbejdet et Wordpress tema fra bunden – for bestemt at kunne sørge for de korrekte features og design til virksomheden.

BEFORE

Her ses et udsnit af hvordan siden så ud før jeg gav den en totalt makeover. Nogle af de ting, der blev nævnt meget ved brugerteste var alt for lange menuer, for meget tekst, for lidt billeder og ikke specielt indbyende stemningsmæssigt eller moderne.

AFTER

Efter makeover kan her ses et udsnit af Fotoworkshops nye forside, som hurtigt gav et overview hvem virksomheden er og hvad de tilbyder. Flere bruger fandt den nye side langt mere overskueligt og var vilde med, hvordan der blev bedre mulighed for at se billeder fra workshops end at læse en masse tekst. Jeg valgte at tilføje en lille video øverst, der skulle give indblik i, hvordan en workshop fungerede som et fangede element.

Wireframes

Fotoworkshop gamle design var utrolig old school og havde primært vildt meget forskelligt tekst stående, fremfor fremvisning af fotos – som kunne give følelsen af, hvordan en workshop var hos virksomheden. Derfor var det primære formål ved grund designet at billederne skulle være et bærende element på sitet og der skulle være mere moderne.

WORKSHOPS & EVENTS

En af de største ændringer på siden var workshops overview - dette galt oversigten over hvilke workshop områder der blev tilbudt og ikke mindst hvilke events med dem og hvornår de var næste gang. Det var vigtigt at tingene blev skildt ad, men samtidig var overskueligt at navigere rundt i. Dermed addede jeg "udsolgt" farven sort, på de workshop events, der er blevet udsolgt. Så folk hurtigt kunne få et overblik.

Detail view

Detalje oversigten er når man klikker ind og vil læse mere om et workshop område, her kan man få de praktiske informationer, se backstage billeder og ikke mest se nogle af den type billeder man kan lærer at fotografere på denne workshop.

Mine tanker

Dette var et projekt, som var super spændende. Jeg valgte personligt at udfordre mig selv – ved til dels at arbejde alene for første gang på uddannelse. Men også at bygge et Wordpress tema selv helt fra bunden, da vi ikke undervejs på multimedesign havde lært at bruge PHP eller bygge Wordpress temaer selv. Jeg så dette som en oplagt mulig for at udfordre mig selv og ikke mindst imødekomme et højt ønske fra virksomheden, jeg samarbejdet med. Virksomheden var super tilfreds med det færdige produkt som nu til dagligt bliver anvendt ved information og salg af workshops.

- Louise Jessen
SE DET LIVE!