Estate Houses

2019 · Fullstack · Exam Project

Beskrivelse

Estate houses var det første eksamensprojekt på professions bachelor i Web udvikling – det var en individuel opgave og min rolle var derfor fullstack udvikler. Opgaven skulle afspejle vores core kompetencer som web udviklere. Kravet til opgaven var at det skulle laves med PHP, jQuery, AJAX og CSS. Og skulle indeholde mindst: 1 API, 1 AJAX Call, 1 MAP, 1 SESSION (login/logout) samt styling og frontend validation af diverse former.

Konceptet

Konceptet bag dette projekt var det skulle være en fuld funktionel Estate applikation, der gav brugeren mulighed for at søge blandt postnumre og dermed ville kunne se huse til salg i det område. Der skulle være kunder/klienter og agenter. Agenterne ville kunne oprette nye huse på siden, brugerne vil kunne se data omkring husene.

Søge funktion

Søge funktionen på Estate House projektet, er udarbejdet sådan at postnumre kun kommer frem hvis der eksister et hus i databasen med det postnummer. Dog for bruger venligheden, kan du bare indtaste et tal, for at se, hvad der eksistere hvor det tal indgår.

KORT med pins

Grundet ændringer af google maps developer sektionen, udforsket klassen andre map apier. Vi endte op med denne fra mapbox, som gjorde det utrolig nemt at integrere egne pins med huse fra vores database fil.

House Card

Her ses et af design elementer på siden - denne er en simpel box, der viser informationer om et af de ejendomme, der er til salg. Mulighed for at klikke på det og komme videre ind til et bedre overview og informationer.

Datastruktur

Datastrukturen for projektet består af en JSON-fil, der indeholder key-value pairs med alt data der bliver fremvist på sitet. Denne JSON-fil fungerer som databasen for projektet og er opdelt i agenter, som har ejendomme der er nestet i agenterne og bruger.

Grafisk Design

Jeg valgte at udarbejde et lille ikke så detaljeret logo, som skulle underbygge mit projekts helhed bedre – da et logo har stor betydning for systemets helhedsindtryk, når en bruger skal anvende et Real Estate system som dette.

Mine tanker

Et fantastisk interessant projekt, som gav mig utrolig mange kompetencer af ting jeg ikke kunne før. En af de ting, jeg fik øje på ved dette projekt var, hvor fedt jeg finder det at udvikle ting fra bunden og se, hvordan tingene funger og virker bag om scenen. Et lærerigt eksamensprojekt som gav mig en forståelse for AJAX, PHP, API og jQuery. Jeg kan med dette projekt vise, at jeg kan skabe komplette systemer der er fuld funktionelle både backend og frontend mæssigt.

- Louise Jessen